Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi

Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 76.2345
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Pansiyon Kız
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
2 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 76.2345.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2022 76.2345
2021 76.5845

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 20 adet oydan ortalama 3.6 oy aldı!

Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi

Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2023. Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi nerede? Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2023 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2023 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2023 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 432 222 21 99
FAX: 0 432 228 13 50
Web Sitesi: http://vhbal.meb.k12.tr
Adres: ABDURRAHMAN GAZİ MAH. HIZIR DEDE SK. VALİ HAYDAR BEY LİSESİ SİTESİ NO: 43 İÇ KAPI NO: 1 TUŞBA / VAN
Bağlı olduğu İl: Van
Hangi İlçesinde?: Tuşba
Ek Bilgiler:

Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi Hakkında

Eylük 2002 yılında eğitime başlayan okulumuz adını Vatanımızı işgalci Ermeni güçlerinden kurtaran Haydar Bey´den almaktadır.

Okulumuz 26000 metrekarelik bir alanda adeta bir kampus niteliği taşımaktadır. Bu kampüs 28 derslik, bilgisayar, fizik, kimya, biyoloji labaratuvarları müzik resim atölyelerinden oluşan okul binası toplam 304 öğrenciye barınma ortamı sağlayan pansiyon binası, aynı anda 150 kişinin yemek yiyebildiği yemekhane ve konferans salonunu içinde bulunduran sosyal tesisler binası ve 10 dairelik lojmandan oluşmaktadır.

Okulumuz 300 kişilik pansiyonu ile yöremizde eğitim şansı bulamayan kırsal kesimdeki başarılı kız öğrencilermiz için çok büyük bir öneme sahiptir.

Okulumuz 2003 ÖSS ile 2004 ÖSS´de sayısal alanda Türkiye 1.si olmuştur.

VİZYON : o Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile ilçemiz ve ilimizde tercih edilen; o Takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip; o Geleneksel sanatlarımızın özünü koruyarak çağdaş, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyan; o Evrensel değerlere saygılı, sürekli gelişen; bir OKUL olmaktır.

MİSYON : Evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir eğitim ve bilimsel kültürü oluşturmak ve özgüveni tam ,toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir.

  • Öğretmen : 78
  • Öğrenci : 1716
  • Derslik : 28
  • Kütüphane : 1
  • Konferans Salonu : 1
  • Atölye-İşlik : 2
  • Spor Salonu : 1
  • Öğretim Şekli : Tekli
  • Yemekhane : 1
  • Saatler : 08.00-15.20
  • Bağlantı : ADSL (1 Mbit)
  • Isınma : Doğalgaz-Merkezi
  • Lojman : Sayısı:1
  • Ulaşım : Altıntepe minübüsleri okulumuzun yakınından geçmektedir. Kampüs-Maraş otobüsleri ile Sivil Savunma durağında inildiğinde 7 dakikalık yürüme mesafesindedir.

İletişim Bilgileri

  • Tel 0 432 222 21 99
  • Fax 0 432 228 13 50

Abdurrahman Gazi Mah. Oto sanayi Karşısı MERKEZ/VAN

  • http://vhbal.meb.k12.tr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); function onSubmit(token) { document.getElementById("cmt_form").submit(); } 3000 * Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. $(function(){ var say1 = 3000; // var olan değer $('textarea').bind('keydown keyup keypress change',function(){ var thisValueLength = $(this).val().length; var saymin = (say1)-(thisValueLength); // var olan değerden çıkar $('.say1').html(saymin); if(saymin < 0){ // karakter sayısı 0 tan düşerse kırmızı yaz $('.say1').css({color:'#ff0000',fontWeight:'bold'}); } else { // karakter sayısı 0 ile 140 arası ise siyah yaz $('.say1').css({color:'#000000',fontWeight:'bold'}); } }); $(window).load(function(){ $('.say1').html(say1); // .say1 class yapısının olduğu yere yazdır }); }); Bu okula 1 yorum yapıldı. Sizce bu okul niçin tercih edilmelidir? Bir yorum yaparak bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!. Yorumlar [Mehmet ]

Bu okulda kpss sınavına girdim okul berbat lavaboda maşraba bile yoktu

2018-08-11 14:30 $(document).ready(function() { $('#example').DataTable( { "order": [[ 0, "desc" ]], "responsive": true, "searching": false, "deferRender": true, "scrollY": '400px', "scrollCollapse": true, "paging": true, "ordering": false, "language": { "url": "//cdn.datatables.net/plug-ins/9dcbecd42ad/i18n/Turkish.json" }, } ); } ); $(document).ready(function (start){ setTimeout('divOpen()',2500); }); function divOpen(){ $("#yazi").show(0); } 2020 LGS sınavına kalan süre!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tanıtım Kartı İl Van İlçe Tuşba Tel 0 432 222 21 99 Fax 0 432 228 13 50 Web http://vhbal.meb.k12.tr Adres:

Abdurrahman Gazi Mah. Oto sanayi Karşısı MERKEZ/VAN

Bunları biliyor musunuz?

  • Geç gelme birinci ders saa için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
  • Geç gelen öğrencilerin derse alınma şekli ve süresi ders yılı başında öğretmenler kurulunca kararlaşrılarak veli ve öğrencilere duyurulur.
  • Günlük toplam ders saanin 2/3 ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Ancak üniversite hastaneleri, eğim ve araşrma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerekren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaşrma yoluyla eğimlerine devam eden özel eğim ihyacı olan öğrenciler ve özel eğim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım alna alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60, tam zamanlı kaynaşrma/bütünleşrme yoluyla eğimlerine devam eden özel eğim ihyacı olan öğrenciler ve özel eğim meslek liselerine kayıtlı olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanır

Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir

  • 85,00 - 100 > Pekiyi
  • 70,00 - 84,99 > İyi
  • 60,00 - 69,99 > Orta
  • 50,00 - 59,99 > Geçer
  • 0 - 49,99 > Başarısız

Öğrencinin yılsonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamının bu derslerin haalık ders saatleri toplamına bölümüyle elde edilen puandır. Naklen gelen öğrencilerin yılsonu başarı puanı hesaplanırken yeni oluşacak haalık ders saa sayısı toplamı esas alınır. Yılsonu başarı puanı hesaplanırken bölme işlemi, virgülden sonra iki basamak yürütülür.

Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için;

  • İki dönem puanının aritmek ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70
  • İşletmelerde beceri eğimi gören öğrencilerin, beceri sınavı puanı en az 50 olmak kaydıyla birinci ve ikinci dönem puanları ile beceri sınav puanının aritmek ortalamasının en az 50 veya beceri sınav puanının 70 olması gerekir

Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla;

  • Tüm derslerden başarılı olan,
  • Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
  • Birinci fıkradaki şartları taşımakla birlikte yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.

Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıa başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci dönemin ilk haası, ikinci dönemin ilk haası ile son iki haası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarandan yapılır. Sınav tarihleri ve görevlendirilecek öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde haa içerisinde yapılacak şekilde planlanır. Gerekğinde cumartesi ve pazar günlerinde de yapılabilir.

Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sını hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek mesleki eğim merkezine, Açık Öğrem Lisesine, Mesleki Açık Öğrem Lisesine veya Açık Öğrem İmam Hap Lisesine kayıtları yapılır. Mesleki eğim merkezinde öğrenim görenlerden ikinci defa sınıf tekrar etme durumuna düşen öğrencilerin kayıtları Açık Öğrem Lisesine, Mesleki Açık Öğrem Lisesine veya Açık Öğrem İmam Hap Lisesine yapılır.

Okuldan mezun olamayan 12 nci sınıf öğrencilerinden sınıf tekrar etme hakkı bulunanlar başarısız olunan ders sayısına bakılmaksızın sınıf tekrar edebilir. Ancak, sınıf tekrar etmek istemeyen öğrencilerden sınıf tekrarı yapmış olanlar bir, sınıf tekrarı yapmamış olanlar ise iki öğrem yılı daha başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavına girebilir. Ustalık sınavında başarısız olan öğrenciler beceri sınavı esaslarına göre sorumluluk sınavlarına alınır. Bu sınavlar sonunda da başarısız olan öğrencilerin öğrem yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğrem Lisesine, Mesleki Açık Öğrem Lisesine veya Açık Öğrem İmam Hap Lisesine kayıtları yapılır

Benzer Liseler 3

  • Erciş/Van

2

  • Muradiye/Van

4

  • ipekyolu/Van

1

  • Erciş/Van

4

  • ipekyolu/Van

Merkezî Yerleştirme, Merkezi Sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılan yerleştirmedir.

Evet. e-Okulda kayıtlı öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okulları tercih edebilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yerleştirme yapılır. Merkezî sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla;

  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne,
  • 8’inci sınıftaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne,
  • 7’nci sınıftaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne,
  • 6’ncı sınıftaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne,
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına,
  • Tercih önceliğine,
  • Öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılır.

Merkezi Sınava giren öğrenciler, Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamladıktan sonra, Merkezi Sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler.


Kaynak: http://vhbal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 20 adet oydan ortalama 3.6 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 2 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Tuğba

Merhaba iyi günler. Ben 2 aydır okulla uğraşıyorum olmuyor. Derslerimden geri kalıyorum. Bu pazartesi nakil verdim ama bu cuma açıklanmadı nakilim. Lütfen artık duyun öğrencilerin sesini.

24 Eylül 2021 10:52:58
Yks2022

Gayet iyi hedefi yüksek olanlar için uygun

03 Nisan 2021 14:40:35

Okul adına göre arama yapın