Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi

Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 353.2014
Yüzdelik Dilim 19.67
Kontenjan Türü Erkek
Kontenjan Sayısı 60
Pansiyon Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 353.2014.
Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2022 353.2014 19.67
2021 325.477 19.86
2020 369.92 14.25
2019 386.2598 15.96
2018 313.4643 17.07
2017 433.8579 -

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 1 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!

Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi

Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı kaç? Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi yüzdelik dilimi 2023. Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi nerede? Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2023 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2023 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2023 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0332 241 04 00
FAX: 0332 241 04 02
Web Sitesi: http://smihl.meb.k12.tr
Adres: Selahaddin Eyyubi Mah. Kahramanlar Cad. No.17 42130 Selçuklu / KONYA
Bağlı olduğu İl: Konya
Hangi İlçesinde?: Selçuklu
Ek Bilgiler:
Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Okul Tanıtım Videosu

Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi Hakkında

Okulumuz 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılında; 20 ülkeden 93 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. 4 senelik eğitimden sonra 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında 59 kişilik ilk mezunlarını vermiştir. Tamamen yabancı uyruklu öğrenciler ile başlayan proje okulumuz 3 senedir Türk öğrenci de kabul etmektedir. Yabancı öğrencilere yönelik okulumuzun önceliği misafir olan bu öğrencilerimize birinci dönemi kapsayan yoğun Türkçe öğretiminin akabinde İ.H.L. programını uygulayarak farklı üniversitelerde yerleşmelerini sağlamak ve nihayet üniversite öğrenimlerini tamamlayarak ülkelerinde farklı pozisyonlarda yer almak ve insanlığa hizmetlerine katkı sağlamaktır. Ayrıca öğrencilerimizin istek ve yeteneklerine göre bölümler belirleyerek üniversitelere yerleşmelerine katkıda bulunmak hedeflerimizdendir.Türk öğrencilere normal MEB İ.H.L. müfredatı uygulanmaktadır. Okulumuzda şuan 57 ülkeden 254 yabancı ve 92 Türk öğrenci ile eğitimine devam etmektedir.

Vizyon Her konuda örnek alınan etkin ve saygın bir kurum olmayı başarıp, büyük bir enerjiyle geleceğin dürüst, başarılı; Türkiye´yi tanıyan,türkçeyi anlayan ve konuşabilen saygın nesiller yetiştirmektir.

Misyon Farklı kültür ve coğrafyalardan gelen öğrencilerimizi değerlerimizle donatmak, huzurlu ve güvenli bir dünya için gönül elçileri yeiştirmenin yanında;öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini önemseyen, edindiği bilgiyi çağın gereklerine göre yorumlayabilen; zihin, ahlak ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir karaktere sahip, insan haklarına saygılı ve topluma karşı sorumluluk duyan bireyler yetiştirmektir

Başarılar Hafızlık Türkiye 2.liği Arapça Bilgi Yarışması Türkiye 2.liği Arapça Şiir ve Metin Canlandırma Türkiye 1.liği Yüzme Yarışları İl 1.liği Güreş İl 1.likleri

  • Öğretmen :35
  • Rehber Öğretmen :1
  • Öğrenci :346
  • Derslik :19
  • Resim Sınıfı :1
  • BT Sınıfı :1
  • Misafirhane :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :1
  • Konferans Salonu :1
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :Normal
  • Yemekhane :1
  • Kantin :1
  • Revir:1
  • Bahçe :1
  • Saatler 08.30 - 12.30 13.30 - 15.50
  • Yabancı Dil İngilizce-Arapça
  • Pansiyon Bilgileri Okulumuzda 112 kişilik B ve 224 kişilik C blok olmak üzere 2 adet pansiyon bulunmaktadır.
  • Ulaşım OTOBÜS,DOLMUŞ,TAKSİ
  • Servis Bilgisi Okul Servisimiz Bulunmamaktadır.
2015-2016 Eğitim Öğretim yılında okulumuzdan 59 talebemiz mezun oldu.

Mezun olan 13 talebe Türkiye´de herhangi bir bölüme yerleşmeye hak kazanamazken, kalan 46 talebemiz farklı şehirlerde farklı üniversitelerde öğrenim görmeye hak kazandılar.

Üniversiteye girmeye hak kazanan talebelerimizin dağılımları ise şöyle:
  • 3 Öğrencimiz TIP FAKÜLTESİ
  • 1 öğrencimiz DİŞ HEKİMLİĞİ
  • 3 öğrencimiz MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
  • 3 öğrencimiz BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
  • 1 öğrencimiz ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
  • 1 öğrencimiz MİMARLIK FAKÜLTESİ
  • 9 öğrencimiz ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER
  • 1 öğrencimiz FİZİK MÜHENDİSLİĞİ
  • 5 öğrencimiz ULUSLAR ARASI İŞLETME VE TİCARET
  • 1 öğrencimiz GIDA MÜHENDİSLİĞİ
  • 1 öğrencimiz İKTİSAT
  • 11 öğrencimiz İLAHİYAT
  • 3 öğrencimiz İŞLETME
  • 1 Öğrencimiz ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ
  • 1 öğrencimiz UZAY BİLİMLERİ VE UÇAK MÜHENDİSLİĞİ ve
  • 1 öğrencimiz de TELEVİZYON VE SİNEMA.
............................................................... Mektebimizin anahtarları ve hem ilk göz ağrıları olan ve neticede hayli emek ve özveriyle inşa edip mezuniyetle farklı mektep ve mekanlara sevk ettiğimiz tüm talebelerimize; ahlak ve maneviyatı önceleyen, hakkı ve adaleti üstün tutan, hadsiz ve hudutsuz menfaat ve desiseye rağmen her daim aczinin ve fakrinin farkında olan, mutlak hakikatleriyle zamanın ve zeminin şeraitine aldanmayan bir şahsiyet tavsiyesi ile dolu bir hayat felsefesi ve hem saadet-i dareyn duası ve hem gökyüzü mavisi berrak ve halis bir iman temennisi ile muvaffakiyetler diliyoruz.
Kaynak: http://smihl.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 1 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın