Toros Tarım Anadolu Lisesi

Toros Tarım Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 61.4650
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Pansiyon Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Toros Tarım Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Toros Tarım Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 61.4650.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Toros Tarım Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2022 61.4650
2021 48.2419

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Toros Tarım Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!

Toros Tarım Anadolu Lisesi

Toros Tarım Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Toros Tarım Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2023. Toros Tarım Anadolu Lisesi nerede? Toros Tarım Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Toros Tarım Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2023 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2023 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2023 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Toros Tarım Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0322 6129491
FAX: 0322 611 09 19
Web Sitesi: http://torosgubreanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres: EMEK MAH. İLHAN EGEMEN DARENDELİOĞLU BULVARI NO:118 PK:01940 CEYHAN/ADANA
Bağlı olduğu İl: Adana
Hangi İlçesinde?: Ceyhan
Ek Bilgiler:

Toros Tarım Anadolu Lisesi Hakkında

Okulumuz 2 bina içindeki 23 derslik, 2 laboratuar, 1 bilgisayar laboratuarı,1 resim odası,3 idareci odası,1 rehberlik odası,1 memur odası,2 öğretmenler odası,1hizmetli odası,1 arşivden ibarettir. Okulumuz 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 3 hizmetli(1 hizmet alım,2 işkur) 22 kadrulu,12 ücretli öğretmen ve 581 öğrenci Ceyhanın önde gelen eğitim kurumlarındandır.

Okulun özellikleri: öğrencilerin; ilgi yetenek ve başarılarına göre yükseköğretim programlarına hazırlanmalarını, yabancı dili dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde öğrenmelerini sağlamaktır. Mezunlarımızın çoğu Üniversiteleri kazanmışlardır.

Toros Tarım Anadolu Lisesi Türkiye genelinde yapılan Ortaöğretim kurumları sınavlarıyla öğrenci almaktadır. Okul kontenjanı her yıl için Okul Kontenjan Tespit Komisyonu tarafından belirlenmektedir. Yönetmeliğimiz gereği sınıflarımızda öğrenci sayısı 34 olarak belirlenmiştir. Genelde öğrencilerimizin büyük çoğunluğu ilçe merkezinden gelmektedir. Ancak ilimize bağlı ilçe ve kasabalardan gelen öğrencilerimiz de mevcuttur.

Okulumuzun bahçe alanı 5858 metrekaredir. Okul binası 2302 metrekarelik bir alan üzerine yerleşmiştir. İki binadan oluşmaktadır. A blok Zemin katta memur odası, derslikler ve rehberlik odası, öğretmenler odası, , ziyaretçi bekleme noktaları, Atatürk Köşesi,Ablok 1.katta Müdür odası, müdür yardımcısı odası, bilgisayar laboratuarları ve derslikler bulunmaktadır.B blok zemin katta derslikler, kütüphane,konferans salonu 1.katta müdür yardıcısı odası, öğretmenler odası ve derslikler bulunmaktadır. Okul bahçesinde voleybol sahası, basketbol sahası, futbol sahası ve kantin yer almaktadır.

Okulumuzun güvenliği için hırsızlık ve yangına karşı alarm ve kameralı denetim sistemi yaptırılmıştır. Kameralı güvenlik sistemine geçilirken velilerimizin, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın görüşleri alınmış ve okul toplumu bilgilendirilmiştir. Ağaçlandırma ve çevre düzenlenmesi çalışmalarımız devam etmektedir. Yeşil alanlarımız, şebeke suyu kullanılarak sulanmaktadır. Öğrencilerimizin dinlenebilmeleri için ve banklar yaptırılmıştır. Toros Tarım Anadolu Lisesi fizikî görünüm ve teknik donanım bakımından oldukça iyidir. Sağlıklı, verimli ve başarılı bir şekilde eğitimi sürdürecek her türlü imkâna sahiptir. Okulumuzda tertip ve düzene, temizlik ve hijyene büyük önem verilir. Okulumuzun temizliği için okul bütçesinden önemli bir pay ayrılır. Tüm lavabolarımızda sıvı sabun, kâğıt havlu ve tuvalet kâğıdı kullanılmaktadır. Okulumuz 2015-2016 öğretim yıllarında beyaz bayrak başvurusu yapmıştır.

Okulumuz sadece fiziki görünüm ve temizliği ile değil aynı zamanda eğitim kalitesiyle de ilimizin ve ilçemizin sayılı okulları arasında yer almaktadır. İlçemizde yapılan sosyal, sportif, kültürel ve bilgi- kültür yarışmalarında ilçe birinciliği kazanan öğrenciler, olmuştur ve olmaktadır. YGS VE LYS sonuçlarına göre de öğrencilerimiz yıllara göre değişkenlik gösteren oranlarda ülkemizin değişik üniversitelerine yerleşmektedirler.

Okulumuzun çevrede itibarı yüksektir. Diğer kurum ve kuruluşlarla ilişkilerimiz karşılıklı saygı ve nezaket çerçevesi içerisinde yürütülmektedir. İlçemizde bulunan Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Ceyhan Belediyesi, Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Sivil Toplum örgütleri gibi kurum ve kuruluşlarla sağlanan bu samimi iletişim sayesinde okulumuz bünyesinde pek çok etkinlik düzenlenmektedir. VİZYON İstiyoruz ki; Öğrencilerimiz ve çalışanlarımız Toros Gübre Anadolu Lisesinde bulunmaktan mutlu olsun. o İstiyoruz ki; Toros Gübre Anadolu Liseli olmak ayrıcalık olsun. Eğitim-Öğretim, öğretmen ve öğrencilerin birlikte kendilerini geliştirdikleri bir süreç olsun. o İstiyoruz ki; Okulumuz yenilenerek gelişsin ve çevreye destek ve öncü olsun. o İstiyoruz ki; Okulumuz alanında her gün daha iyi ve en yeni olsun.

MİSYON Bilimsel ve çağdaş eğitim-öğretim ile öğrencilerimizin bireysel özelliklerine göre gelişmelerini sağlamak, böylece topluma yararlı birer birey olarak yetişmeleri için varız.

BAŞARILAR ERKEK FUTBOL TAKIMIMIZ CEYHAN 3.SÜ , KIZ VOLEYBOL TAKIMIMIZ CEYHAN 3.SÜ OLMUŞTUR. BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

  • Öğretmen Sayısı : 35
  • Öğrenci Sayısı : 625
  • Öğretim Şekli : NORMAL ÖĞRETİM
  • Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:20-15:30
  • Derslik Sayısı : 27
  • Fen Laboratuarı Sayısı : 1
  • BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
  • İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : OKULUMUZ , İL MERKEZİNE 45 KM.UZAKLIKTADIR.İLÇE MERKEZİNDEDİR.
  • Ulaşım : ŞEHİRİÇİ SERVİS HATTI MEVCUTTUR.

Kaynak: http://torosgubreanadolulisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Toros Tarım Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın