Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi

Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 72.0762
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Pansiyon Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 72.0762.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2022 72.0762
2021 72.3342

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 5 adet oydan ortalama 4.0 oy aldı!

Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi

Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2023. Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi nerede? Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2023 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2023 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2023 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 04622302318
FAX: 04622296451
Web Sitesi: http://fsmal61.meb.k12.tr
Adres: FATİH MAH. MEDENİYET SK. FATİH LİSESİ SİTESİ NO: 2 İÇ KAPI NO: 1 ORTAHİSAR / TRABZON
Bağlı olduğu İl: Trabzon
Hangi İlçesinde?: Ortahisar
Ek Bilgiler:

Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Hakkında

Bilimde sanatta sporda kültürde farklılıkları fark edildiği, farkındalığın önemsendiği, samimi sıcak, ilişkilerin pekiştiği, iletişime açık, mutluluk ve mükemmeliyeti arama çabası ile aile sıcaklığında yoğurulan liderlik hedefinde bir lisedir burası.....

TARİHÇE Okulumuz 1924 yılında Tabakhane semtindeki binada Kız Ortaokulu olarak öğretime başlamıştır. 1942-1943 Eğitim-Öğretim yılında o dönemdeki Kurtuluş İlkokulu'na geçerek karma öğretime başlamıştır. Daha sonra Uzun Sokak semtindeki Nemlioğlu Binası'na (Şimdiki Öğretmenevi) taşınmıştır. 1973-1974 öğretim yılında, Fatih Mahallesi'nde yeni yapılan binaya, Cumhuriyetin 50. yılı münasebetiyle, "Trabzon Kız Ortaokulu" adı ile nakledildi, 1976-1977 öğretim yılında da 50. Yıl Ortaokulu'na "Fatih Ortaokulu" adı verildi. 1977 yılı Kasım ayında da liseye olan ihtiyaç göz önünde bulundurulup, Fatih Ortaokulu liseye dönüştürülerek "Fatih Lisesi" adını almıştır.

1986-1987 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ortaokul bölümüne öğrenci kaydı yapılmamış ve 1989-1990 öğretim yılından itibaren ortaokul kısmı kaldırılarak sadece lise kısmı kalmıştır. Fatih Lisesi, 20 Eylül 1992 tarihinde Tanjant yolu yanında yapılan bugünkü yeni binasına taşınmış ve açılışı dönemin Milli Eğitim Bakanı Köksal TOPTAN tarafından yapılmıştır.

Okulda 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise kısmı açılmış, daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu okullar kapatıldığından 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında son mezunlarını vermiştir.

Fatih Lisesi, Milli Eğitimi Geliştirme Projesi (MEGEP) ve Müfredat Laboratuvar Okulu (MLO) kapsamında yer alan okullardan birisidir. 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında ise MEGEP projesini uygulayan pilot okullardan biri olmuştur. Okulda MEGEP tarafından donatılan Bilgi Teknolojisi sınıfı bulunmaktadır. Öğrenciler boş zamanlarında teknoloji sınıfını kullanarak faydalanmaktadır.

Fatih Lisesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren liselerin, Anadolu Liselerine dönüştürülmesi nedeniyle "Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi" olarak Eğitim-Öğretimine devam etmektedir.

FATİH SULTAN MEHMET ANADOLU LİSESİ OLARAK MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, sorumluluklarını bilen, mücadeleci, üretken, toplumsal ilişkilerinde başarılı, bilgili, becerili, öz güven sahibi, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerilere sahip, bilgi, teknoloji ve iletişim toplumu olma hedeflerimizi gerçekleştirmek için; bilgiye hızla ulaşabilen, fiziksel ve ruhsal sağlığı dengeli, pratik problem çözme yetisine sahip, çalışkan, Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmektir.

FATİH SULTAN MEHMET ANADOLU LİSESİ OLARAK VİZYONUMUZ Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran analiz ve sentezler yapabilen, bütün öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; dünü bugüne, bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; paydaşlarla birlikte çevrede etkin ve nitelikli bir model okul olmaktır. Beyaz bayrağa sahip olan okulumuz 2014-2015 Eğitim Öğretim yılından itibaren Emniyet müdürlüğünce yapılan anketlerde Trabzon ili genelinde EN GÜVENLİ OKUL seçilmektedir

2016-2017 dereceleri şöyledir

  • Öğretmen :65
  • Rehber Öğretmen :2
  • Öğrenci :800
  • Derslik :28
  • Müzik Sınıfı :1
  • Resim Sınıfı :1
  • BT Sınıfı :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :3
  • Konferans Salonu :1
  • Atölye-İşlik :24
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :TEKLİ
  • Yemekhane :1
  • Kantin :1
  • Revir:1
  • Bahçe :1
  • Saatler 08:00-15:30
  • Yabancı Dil1. YABANCI DİL : İNGİLİZCE 2. YABANCI DİL : ALMANCA
  • Pansiyon Bilgileri Yok
  • Ulaşım BELEDİYE OTOBÜSLERİ, ŞEHİR İÇİ DOLMUŞ HATLARI
  • Servis Bilgisi ÖĞRENCİ SERVİSLERİ
  • Yerleşim Yeri FATİH MAHALLESİ-FATİH CADDESİ ÜZERİ

Kaynak: http://fsmal61.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Ortahisar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 5 adet oydan ortalama 4.0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Bedirhan

Merhaba benim ort 71 vb okul 72 nasil oluyor alirmi beni

01 Haziran 2022 20:27:34

Okul adına göre arama yapın