Ordu Lisesi

Ordu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 343.1284
Yüzdelik Dilim 22.25
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Kontenjan Sayısı 150
Pansiyon Kız
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Ordu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Ordu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 343.1284.
Ordu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Ordu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2022 343.1284 22.25
2021 309.7501 24.14
2020 341.53 22.18
2019 - -
2018 - -
2017 - -

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Ordu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!

Ordu Lisesi

Ordu Lisesi taban puanı kaç? Ordu Lisesi yüzdelik dilimi 2023. Ordu Lisesi nerede? Ordu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Ordu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2023 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2023 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2023 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Ordu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0452 223 14 97
FAX: (452) 223 4727
Web Sitesi: http://ordulisesi.meb.k12.tr
Adres: Bahçelievler Mahallesi Mehmetcik Bulvarı Edibeakyol Sokak No1 Ordu
Bağlı olduğu İl: Ordu
Hangi İlçesinde?: Altınordu
Ek Bilgiler:
Ordu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Ordu Lisesi Hakkında

ORDU LİSESİNİN TARİHÇESİ

       Okulumuz özel lise olarak 17 KASIM 1947 yılında şimdiki 19 Eylül İlköğretim Okulu binasında Sayın Mehmet CANAKBULUT'un kurucu müdürlüğünde özel lise olarak açılmıştır. Böylece bölgemizde Sivas, Trabzon ve Samsundan sonra Dördüncü bir lise olarak öğretime başlamıştır. Lisemiz 1949 yılında resmîleşerek orta kısmayla beraber öğretime devam etmiştir. Daha sonra yeni lise binası yapılıncaya kadar Merkez İlköğretim Okulunun eski binasında eğitim ve öğretim hizmetlerine devam etmiş,1950 yılında ilk mezunlarını vermiştir.

Yeni lise binasının temeli 1962 yılında atılmış, 25 KASIM 1964 tarihinde idare ve öğrencilerin emeği ile yapılan Atatürk Büstü ile beraber törenle hizmete açılmıştır. Lisemiz 1966-1967 Öğretim yılından Ortaokulu ayırarak müstakil olmuştur. Okul idaresi ve okul koruma derneğinin çalışmaları ile 19 Ekim 1964 tarihinde törenle temeli atılan pansiyonun Birinci binasının yarısı bitirilince Bakanlığa devir edilerek inşaatı bitirilmiştir. 1965-1966 öğretim yılında pansiyon binası hizmete açılmıştır. 1967-1968 yılında ise spor salonu hizmete açılmıştır.

Binanın yedi dönümlük arsası Nurettin SÖZEN ve Kardeşi Fatma ALKAN tarafından hibe edilmiştir. Bina yetersizliği sebebiyle ek bina yapımı için teşebbüse geçilmiş, 1975 yılından yapım isleri tamamlanarak inşaata başlanmıştır. Ek binamız 1977-1978 yılından eğitim öğretim hizmetlerine açılmıştır.

           1987 yılından Pansiyon binasının önündeki bahçe kamulaştırılmış, ihata duvarı ve spor tesisleri ile birlikte 1988 yılından tamamlanmıştır. 2001 yılında okulumuz folklor alanında Türkiye üçüncüsü olup Macaristan'da ülkemizi temsil etmiştir. 2003-2004 Öğretim yılında ÖSS sınavında Fen lisesinin ardından en yüksek puanı alarak genel liselerde başarı sağlanmıştır. Okulumuz ayrıca Liseler arası basketbol ve futbol müsabakalarında il birincisi olarak Türkiye Yarı Finallerini gitmeye hak kazanmıştır.

MİSYONUMUZ

•Öğrencilerimizin zihinlerinde, insana, düşünceye, özgürlüğe ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak,

•Öğrencilerimizi toplumun sorumlu ve uyumlu ,toplum ilke ve değerlerine sahip, kendini ifade edebilen bireyleri olarak  yetiştirmek.

VİZYONUMUZ

•Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen bireyler   yetiştirmek.

•Okulun fiziki şartlarını en iyi duruma getirerek, karşılaşılabilecek problemleri en aza indirip eğitimde kaliteyi artırarak dünya standartlarında bir eğitim kurumu olmak.

•Öğrencilerimizi kendine, ailesine ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek.

Vizyon: Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek. Okulun fiziki şartlarını en iyi duruma getirerek, karşılaşılabilecek problemleri en aza indirip eğitimde kaliteyi artırarak dünya standartlarında bir eğitim kurumu olmak. Öğrencilerimizi kendine, ailesine ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek.

Misyon: Öğrencilerimizin zihinlerinde, insana, düşünceye, özgürlüğe ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, Öğrencilerimizi toplumun sorumlu ve uyumlu ,toplum ilke ve değerlerine sahip, kendini ifade edebilen bireyleri olarak yetiştirmek.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri: KIZ PANSİYONU VAR.
Saatler: Sabah:08:30 Öğle:16:40
Isınma: KALORİFER(DOĞAL GAZ)
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce - Almanca
Servis Bilgisi: -
Okulun LGS Başarı Durumu: YGS:%90,1 LYS:81.5
LGS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %51,875
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda her yıl TÜBİTAK Bilim Fuarı çerçevesinde proje çalışması yapılmaktadır. Okulumuz Lego Firt League( Bilim Kahramanları) Yarışmasına hazırlanmaktadır.
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 0

Mevcut Durum:

 Öğretmen :63

 Öğrenci :806

 Derslik :30

 Toplantı Salonu :1

 Spor Salonu :1

 Kimya Laboratuvarı :1

 Fizik Laboratuvarı :1

 BT Sınıfı :1

 Müzik Sınıfı :1

 Resim Sınıfı :1

 Kütüphane :1

 Yatakhane Koğuşu :25

 Yemekhane :1

 Revir:1

Yerleşim Yeri - Bahçelievler Mahallesi Mehmetcik Bulvarı No;4/1 ORDU

 Ulaşım 

 İl/İlçe Merkezine Uzaklık 0


Kaynak: http://ordulisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Ordu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın