Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Merkezi ve Yerel
Taban Puanı 196.3887
Yüzdelik Dilim 93.95
OBP Puanı 72.7027
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Kontenjan Sayısı 60
Pansiyon Yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Merkezi ve Yerel Yerleştirme İle öğrenci alacak.
Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 196.3887 , okul başarı puanı ise 72.7027.
Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Meslek Programı olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2022 72.7027
2021 79.0659
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2022 196.3887 93.95
2021 190.9178 94.33
2020 208.6614 89.43
2019 271.0974 58.02
2018 - -
2017 275.3096 -

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 1 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!

Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2023. Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2023 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2023 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2023 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0284 235 92 22
FAX: 0284 235 7766
Web Sitesi: http://edirneeosmtal.meb.k12.tr
Adres: ŞÜKRÜPAŞA MAH. ŞEHİT POLİS MEMURU NEFİZE ÇETİN ÖZSOY SK. EDIRNE EMEL ÖZGÜR SUBAŞIAY MTAL BLOK NO: 23 İÇ KAPI NO: A MERKEZ / EDİRNE
Bağlı olduğu İl: Edirne
Hangi İlçesinde?: Merkez
Ek Bilgiler:
Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Okul Tanıtım Videosu

Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

Vizyon: Mesleki ve teknik eğitimde kalitesi ile fark yaratan seçkin bir kurum olmaktır.

Misyon: Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı, çağın ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda kendine güvenen, bilgiye ulaşma ve bilgiyi kullanma becerisine sahip, insana ve çevresine duyarlı, ahlaki değerlerle donatılmış, alanında mesleki yeterliliğe ulaşmış, ülkemizi geleceğe taşıyacak, üretken bireyler yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: 08:30 - 16:25
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda Kapalı Spor Salonu ve Halı Saha Bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Mevcut Durum

 Öğretmen :57

 Öğrenci :537

 Derslik :20

 Çok Amaçlı Salon :1

 Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1

 Biyoloji Laboratuvarı :1

 BT Sınıfı :5

 Kütüphane :1

Ulaşım

Yerleşim Yeri - Şükrüpaşa Mah. Kavgaz Mevkii Yeni Göçmen Evleri Yanı Merkez / EDİRNE

 Adres - Şükrüpaşa Mah Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy Caddesi No23 İç Kapı No A, 22030 Edirne Merkez/Edirne

 Ulaşım Şehir merkezinden kalkan minibüslerle (5B, 7, 7E) ulaşım yapılabilmektedir.

 İl/İlçe Merkezine Uzaklık il merkezine 6 km uzaklıktadır.

TARİHÇE

1909 yılında temelleri atılan okulumuz, Nimet-i Hürriyet adıyla 1910 yılında açılmıştır. Okul binamızın yapımını sağlayan kişi; Yunan mücadelesinde Edirne’ye kaymakam rütbesi ile gelen Jandarma Alay Kumandanı Rafet Bey’dir. Gerçek bir yurtsever ve yardımsever olan Rafet Bey, bu binayı Bulgarların yaptırdıkları Pomak Mektebine karşılık özellikle yaptırmıştır.

2. Meşrutiyetin ilanını (1906) izleyen süreçte; iki savaş gemisi (Enver ve Niyazi adlı gemiler) satın alınmak üzere halktan yardım toplanmıştı; fakat bu yardım, yeterli miktarda olmadığı için kullanılamamıştı. Rafet Bey; dönemin Edirne Valisi Hacı Adil Bey’den ricada bulunarak bu yardım parasının Edirne’ye ait olan kısmının Edirne’de bir okul yaptırmak üzere kullanmaya izin almayı başarmıştır. Bu para ve Rafet Bey’in kişisel çabasıyla devlet hazinesine hiç yük olunmadan, üzerine beş katlı bir bina çıkabilecek sağlamlıkta güçlü temeller atılarak binanın yapımına başlanmıştır. Planını da yine kendisi çizdirmiş, civarında ki sahipsiz kesme taşları mahkûmlara ve çiftçilere taşıtarak gece gündüz başından ayrılmaksızın inşaatı bitirtmiştir.

Okulumuzun “Nimet-i Hürriyet” olan adı; daha sonra “İttihat ve Terakki Mektebi” 1944 yılında “Ticaret Okulu” 1950 yılında “Ticaret Lisesi” 1996 yılında “Edirne Ticaret Meslek ve Anadolu Lisesi” olarak değişmiştir. 2003 yılında da okulumuz mezunu eski Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan, binanın fiziki koşullarının yetersizliğini göz önünde bulundurarak Milli Piyango Genel Müdürlüğüne “Her İle Bir Anadolu Lisesi Projesi” kapsamında ki bugünkü okul binamızın yaptırılması talimatını vermiştir. Kavgaz Mevkisi Yeni Göçmen Evleri yanındaki okulumuz, 2004’ün kasım ayında “Milli Piyango Ticaret Meslek ve Anadolu Lisesi” adıyla eğitim-öğretime başlamıştır.  Milli Piyango Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Van’da 2011 yılında meydana gelen deprem sırasında yaşamını yitiren öğretmenlerin isimlerinin, binası Milli Piyango tarafından yaptırılan okullara verilmesi kararıyla, yaşamını yitiren öğretmen eşler Emel-Özgür Subaşıay’ın anısına 2012’nin ocak ayından itibaren okulumuzun adı “Edirne Emel-Özgür Subaşıay Ticaret Lisesi olarak değiştirilmiştir. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla da 2014/8 numaralı genelge kapsamında okulumuz “Edirne Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” adıyla eğitim ve öğretim vermeyi sürdürmektedir.


Kaynak: http://edirneeosmtal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 1 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın