15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 430.3416
Yüzdelik Dilim 5.21
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Pansiyon Yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
2 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 430.3416.
15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2022 430.3416 5.21
2021 403.9847 5.09
2020 418.5 5
2019 445.6296 4.99
2018 375.0882 5.04
2017 481.6028 5.07

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 14 adet oydan ortalama 4.4 oy aldı!

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi taban puanı kaç? 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2023. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi nerede? 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2023 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2023 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2023 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0232 330 43 07
FAX: 0232 330 43 07
Web Sitesi: http://15temmuzsehitleranadolu.meb.k12.tr
Adres: Anadolu Caddesi No 689/2 Karşıyaka / İZMİR
Bağlı olduğu İl: İzmir
Hangi İlçesinde?: Karşıyaka
Ek Bilgiler:
15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Hakkında

Karşıyaka Anadolu Lisesi (KAL), Karşıyaka, İzmir'de bulunan İzmir'in en iyi anadolu liselerinden biridir. Karşıyaka Anadolu Lisesi olarak 1989 yılında kurulan okul, sınavla öğrenci almaktadır. Okul, 1989-1990 yılında 19 öğretmen ve 72 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır.

On dönüm arazi üzerine kurulan okulun bahçesinde öğrencilerin yararlanacağı yeteri kadar yeşil alan ile basketbol, futbol ve voleybol sahaları bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 2004 yılının Eylül ayında hizmete giren spor salonu ve 2006 yılında hizmete giren çok amaçlı salon da (sinema&tiyatro&konferans&toplantı) öğrencilerin ve mezunların hizmetindedir.

Okulda 2006 yılında deprem güçlendirmesi yapılmıştır. Ayrıca yemekhanenin zemin ve duvarlarının seramikleri yeniden döşenerek daha modern hale getirilmiş, yemekhane mutfağı tamamen yenilenmiş; biyoloji/kimya ve fizik laboratuvarları yeniden yapılmış ve modernize edilmiştir. Okul bahçe düzenlemesi yapılarak bitki çeşidi arttırılmış ve çiçeklendirilmiştir. Gittiği yerde kolayca seçilen, bilimi kendine görev edinen öğrenciler yetiştirmeyi ilke edinen okul, üniversite seçme sınavlarında da kitlesel anlamdaki başarıları ile haklı olarak gururlanmaktadır.
    Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
  • 2013-2014 %100
  • 2014-2015 %100
  • 2015-2016 %100
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
  • 2013-2014 % 66.40
  • 2014-2015 % 67.06
1998-1999 öğretim yılında Sıla Kaplan'ın ÖSS Türkiye 2.´ligi, Onur Filiz'in Türkiye 32.´liği, 2003-2004 öğretim yılında Yusuf Bulut'un Türkiye 2.´liği (türkçe/matematik alanında), Didem Kelek'in Türkiye 4.´lüğü (yabancı dil alanında), Erhan Özkök'ün Türkiye 35.´liği (sözel alanında) elde etmesi; 2004-2005 öğretim yılında Selmin Eren (fen/matematik alanında) ve Egecan Yılmaz'ın (fen/matematik alanında) ilk 500 içinde bulunması ve 2005-2007 öğretim yılında Sezin Düzci'nin Türkiye 13.'lüğü(yabancı dil alanında) elde etmesi ile bireysel olarak da kimliğini doğrulamıştır. Yarının bilgi toplumunun istediği bireylerin yetişmesinin, bireysel yeteneklerin ortaya çıkarılıp geliştirilmesiyle mümkün olduğunun bilincinde olan Karşıyaka Anadolu Lisesi, sportif ve kültürel etkinliklerle de gerek İzmir, gerekse Türkiye düzeyinde pek çok başarılar elde etmiştir.

Başarılar Anadolu liseleri arasında düzenlenen turnuvada futbolda 1.´liği elde ederek şampiyon olmuş, basketbol ve voleybolda da ilçe birinciliği ve il ikinciligi elde etmiştir. Kimya Projesi dalında uluslararası başarı kazanarak gümüş madalya alan okul, projelere ve sosyal etkinliklere yoğun bir öğrenci kitlesiyle katılmaktadır. ABD Ankara Büyükelçiliği´nin desteklediği Innovation Programı´na İzmir'den davet edilen ilk ve tek okuldur.Bu proje kapsamında öğretmen ve öğrenciler, yarıyıl tatilinde Amerika'ya geziye götürülmüştür. 2009/2010 Eğitim - Öğretim yılında Innovation Programı'na tekrar davet edilen okul, üç proje ile programa katılmıştır. Okul, İstanbul Üniversitesi'nin desteklediği proje yarışmasında Fizik Projesi dalında Türkiye birincisi olmuştur. Tübitak Türkiye 2.'liği ,Halk Oyunları Ege Bölge Birinciliği, Halk Oyunları Türkiye En İyi Kıyafet Birinciği, Halk Oyunları Dünya Üçüncülüğü ve diğer başarıları ile Karşıyaka Anadolu Lisesi, İzmir'in gururudur.

  • Öğretmen :45
  • Öğrenci :661
  • Derslik :21
  • BT Sınıfı :0
  • Misafirhane :0
  • Kütüphane :1
  • Fen Laboratuvarı :2
  • Hazırlık Sınıfı :0
  • Konferans Salonu :1
  • Atölye-İşlik :0
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :Normal Öğretim
  • Yemekhane :1
  • Kantin :0
  • Revir:0
  • Bahçe :0
  • Saatler 08:30 - 15:30
  • Isınma Doğalgaz
  • Bağlantı ADSL (8 Mbit)
  • Ulaşım İlçe merkezine araçla veya metro ile 5 dakikalık, belediye otobüsüyle ise 10 dakikalık mesafededir.
  • Yerleşim Yeri Anadolu Cad. 689/2 Karşıyaka/İZMİR
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe merkezinde.

Kaynak: http://15temmuzsehitleranadolu.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 14 adet oydan ortalama 4.4 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 2 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Aslı altinoz

Bu okulu gördüm ve çok güzel di bende bu okula gitmek isterim

07 Haziran 2020 13:35:06
Aslı altınöz

İnşallah bu okulu kazanırım ben alırlar inşallah amin lütfen beni alın 13 gün kası stresli yım sizi seviyorum

07 Haziran 2020 13:30:15

Okul adına göre arama yapın