14 Eylül Anadolu Lisesi

14 Eylül Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 85.9041
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Pansiyon Kız
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
4 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
14 Eylül Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
14 Eylül Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 85.9041.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
14 Eylül Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2022 85.9041
2021 91.0114

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


14 Eylül Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 9 adet oydan ortalama 3.3 oy aldı!

14 Eylül Anadolu Lisesi

14 Eylül Anadolu Lisesi taban puanı kaç? 14 Eylül Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2023. 14 Eylül Anadolu Lisesi nerede? 14 Eylül Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? 14 Eylül Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2023 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2023 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2023 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. 14 Eylül Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 - 232 - 6312821
FAX: 0 - 232 - 6312822
Web Sitesi: http://bergama14eylulal.meb.k12.tr
Adres: BAHÇELİEVLER MAH. 510 SK. 14 EYLÜL ANADOLU LİSESİ KANTİNİ BLOK NO: 5/1 BERGAMA / İZMİR
Bağlı olduğu İl: İzmir
Hangi İlçesinde?: Bergama
Ek Bilgiler:

14 Eylül Anadolu Lisesi Hakkında

Okulumuz, İzmir'e 106 km. uzaklıkta bulunan Bergama İlçesinde eğitim- öğretim hizmeti sunan, İlçenin adını taşıyan ilk lisesidir. İlçe merkezine 4 km. uzaklıkta Bayatlı Sitesinde yer almaktadır. Okulumuz başta ilçe merkezi ve köyleri olmak üzere; Kınık, Dikili ve Aliağa'dan ve diğer yerleşim yerlerinden öğrenci almaktadır.     Bergama'nın en köklü eğitim kurumu olan okulumuz, dinamik, deneyimli bir kadro ile eğitim -öğretim hizmeti vermektedir.  Okulumuzun ilk ünitesi olan tarihi taş bina 1914 yılında yapımına başlanarak 1922 yılında tamamlanmış, bir müddet Reji idaresi olarak hizmet vermiş akabinde 1927den itibaren yatılı ilk mektep olarak kullanılmıştır.1929'da bu binaya Zübeyde Hanım İlkokulu yerleşmiş, 14 Ekim 1933'de ise Bergama Ortaokulu açılmıştır.    1933 -1966 yılları arası okulumuz sadece ortaokul olarak hizmet vermiş,1964 yılında bir ek bina 1966'da ise ikinci ek bina inşa edilmiş ve lise bölümü açılmıştır. O yıllara ait tüm arşiv de hali hazırda okulumuzda bulunmaktadır. 1992 yılında ortaokul kısmı Zübeyde Hanım İlkokuluna devredilmiş, aynı binalarda Bergama Lisesi eğitim öğretime devam etmiştir. Şehir merkezinde bulunan binalarda fiziki şartların yetersizliği nedeniyle eğitim öğretimin zorlaşması üzerine 4 km uzaklıktaki Bayatlı Sitesi yakınındaki alana 1996 yılında bir bina yapılarak okulumuz buraya taşınmıştır.    2005 yılında İzmir -Seferihisar depreminde okul binamız ağır hasar görmüş hazırlanan rapor sonucu bina boşaltılmıştır.  7 Kasım 2005 Tarihinden itibaren okulumuz Bergama Sümerbank Tekstil Fabrikası binasında geçici olarak eğitim öğretime devam etmiştir. Bayatlı'daki binanın onarım ve güçlendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra 2007-2008 öğretim yılı başından bugüne Bahçelievler Mahallesi Bayatlı sitesindeki mevcut binada eğitim öğretim devam etmiştir. 2009-2010 Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı 22.06.2010 tarih ve 315/40648 sayılı olur kararı ile Okulumuz Anadolu Lisesine dönüştürülmüş ve Okulun adı  14 Eylül Bergama Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. 2010-2011 Öğretim yılı itibariyle sınavla öğrenci almaya başlamıştır. VİZYONUMUZ( Gelecek Hedefimiz )  Geleceğini tahmin eden değil, geleceğini şekillendiren nesiller yetiştiren bir okul olmak.  MİSYONUMUZ( Görevimiz )  Ülkemizi dünyada gururla ve başarıyla temsil eden, çağdaş ve nitelikli nesiller yetiştirmek.


Kaynak: http://bergama14eylulal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


14 Eylül Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 9 adet oydan ortalama 3.3 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 4 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
liseliolacak

2020 yılında kaç ortalama ile alınıyor

18 Haziran 2020 16:41:10
HangiSoru.com

Merhaba okul puanı LGS ile olmuyor. Yanlış bilgi almışsınız. Okul puanı ayrıdır ve sınavsız yerleşimle alan okullarda değerlendirilir.

03 Haziran 2020 13:48:35
8. sınıf

Okul puanı lgs ile oluyormuş diye duydum acaba doğrumu yoksa yerel yerleştirmemi

03 Haziran 2020 13:30:24
8. Sınıflı gizem

2020 yılında okul puanını kaç ile alıyorsunuz?

17 Şubat 2020 18:59:01

Okul adına göre arama yapın